Hils på Arne — gratismatkjøleskapet vårt!

I protest mot at nærmere halvparten av all mat som produseres i verden blir kasta hvert år, driver stadig flere med såkalt dumpster diving. Gratismatkjøleskapet Arne fylles med slik mat.

Arne

Ved kantina i Realfagsbygget på Gløshaugen står Arne. Siden april har han nesten hver ukedag blitt fylt med mat fra containere rundt omkring i Trondheim, funnet av medlemmer i Trondheim Grønne Studenter, og etterhvert av andre frivillige. Butikker kaster mat når best før- og siste forbruksdagdatoene går ut, men også når emballasje er ødelagt. Hovedpoenget med Arne er å vise fram hvor mye mat som kastes, til tross for at den er fullt spiselig. Datomerkingen gir nemlig ofte et feil bilde av matens tilstand, den varer nesten alltid lengre. Bruker man luktesansen og synet er det ikke så vanskelig å skjønne om maten er ok eller ikke. Arne3

 

I tillegg til å lage en Facebookside, har vi stått på stand for å promotere ham, og for å sette søkelyset på matkastingen som foregår i så stor skala. Der delte vi ut mat, blant annet påsmurte rundstykker og skiver, kake, smågodt og frukt. Arne har blitt veldig godt mottatt blant Trondheims studenter, og har også vært i media, både på radio og i Under dusken. Han har nå tatt sommerferie, men er tilbake til høsten, og det er bare å ta kontakt dersom noen har lyst til å bidra til å fylle ham med mat.

 

Arne5

Vi sto på stand for å promotere Arne, og delte ut mat vi hadde funnet i containere kvelden i forveien.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *